Francouzské bagety

Levně a chutně: Francouzské bagety

Tentokrát si gurmánský experimentátor Láďa Hruška vzal na mušku francouzské bagety – tedy pečivo, které má v našich končinách pořád nádech nadstandartu.

Co budete potřebovat: 

Francouzské bagety

 

Postup:

Připravené bagety se pak ještě na další půlhodinu nechají odpočívat pod utěrkou, pak se na několika místech přibližně do poloviny tloušťky těsta naříznou, aby vznikly charakteristické bagetové prohlubně.

Bagety uložíme na plech a vložíme do trouby rozpálené na 230 stupňů. Do trouby vlijeme přibližně půl hrnku vody tak, aby se vytvořila pára. Dvířka trouby rychle zavřeme, aby pára neunikla a bagety pečeme dozlatova asi 20 minut. Dobrou chuť!

CELÝ VIDEORECEPT ZDE

Zdroj: tn.cz

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>